Přeskočit na obsah

Závod segment nebo Jízda? To bude jízda!

Nevíte, co vybrat? Záleží jen na Vás! Vašich preferencích.

Jízda: Nejedu o pořadí, jedu si to gravelsky užít! A pokud projedu trasu do 18:00h dostanu parádní medaili 🙂 Po cestě můžu i v klidu zastavit a nemusím se honit na segmentech. Můžu využít i elektrokolo, pokud mi vydrží baterie. Na trase jsme vám pečlivě vybrali několik občerstvovacích míst, kde to opravdu stojí za to! Je jen na vás, kde se zdržíte. Na vyznačených místech je třeba i zastavit, aby vám naši pořadatelé potvrdili účastnickou kartičku, kterou obdržíte.

Segment: Chci si zazávodit, ale zároveň i užít krásy Moravského toskánská a Slovácka, také třeba zastavit  na dobrou kávu, zákusek nebo třeba sklenku nealko vína, piva… ! :-).  Na trase bude vyznačeno 8 segmentů, které vám budeme postupně představovat. Segmenty jsme důsledně trasovali tak, aby to tam bylo jen pro vás, pro vaši radost z gravel jízdy!!. Měření bude probíhat pomocí vašich telefonů, které jsou vybaveny aGPS, pracující s datovým připojením, které je pro lepší přesnost vyžadováno spolu s OS android nebo IOS. Pod tímto odkazem naleznete návod na instalaci a další podrobnosti.

Nevyšel vám nějaký segment, nebo byl třeba defekt? Nevadí! Započítáme vám 6 nejlepších! Ale pozor, časy nesčítáme! Čas v segmentu rozhoduje pouze o bodovaném pořadí v segmentu. Závodník s nejnižším součtem pořadí 6ti nejlepších segmentů, závod celkově vyhrává. V případě stejného součtu bodů, rozhoduje počet 1. 2. atd. míst. Kdyby ani tohle nerozhodlo, tak až další kritérium bude váš čas na vybraných segmentech.

Ano, tváří se to velmi sofistikovaně, ale princip je jednoduchý.  Tuto technologii jsme pečlivě testovali, je však třeba dodržet pár určitých zásad, aby nedošlo ke znehodnocení vašeho výsledku. Je to vlastně podobné jako byste použili váš přístroj pro měření segmentů třeba na Stravě nebo platformě Garmin.

A pokud si nebudete vědět s měřící aplikací Helmuga jakkoli rady, či se chtít jen ubezpečit , pomůže vám rád někdo z týmu pořadatelů Grande Fondo Gravel Sudomír.

A jaká zajímavá místa jsme pro občerstvení a potvrzení kartičky (Jízda) pro vás vybrali?

14,2 km – TOFL Lučina
33,6 km – přístav Veselí n M – Dog in Dock
55,6 km – B\V vinařství Milotice
74,4 km – Šardice point GFGS
86,3 km – Vinařství Vajbar Kobylí
112 km – Náklo vinařství Popelka
130 km – Sudoměřice – základna GFGS

Nebojte, postupně vám je všechny podrobněji představíme!