Přeskočit na obsah

Proč Gravel?

UPDATE: Množí se nám dotazy, zda budeme kotrolovat rozměr plášťů a zda můžete mít MTB. Na MTB startovat můžete, rozměry plášťů měřit nebudeme. Doporučujeme gravel kolo a nemít silniční galusky :-).

Gravel je typ kola, které je na trhu relativně krátce a jeho popularita stoupá. Podobá se cyklokrosovému kolu. Spojuje rychlost silničního a částečnou terénní schopnost horského kola.

My v kolech Gravel vidíme budoucnost. Milovníci cyklistiky se mohou pohybovat rozmanitou krajinou, po silničních a polních cestách, nebo v lehkém terénu. „Hltat“ mnoho kilometrů podobně jako na silničním kole. Užít si nových zážitků bezpečněji, protože se z velké části můžete vyhnout silničnímu provozu a poznávat tak nová místa.

V roce 2022 bylo první historické mistrovství světa v Gravel závodě. V Česku jsou závody Gravel v plenkách. My bychom chtěli vybudovat tradiční závod Gravel – Sudomír, který bude zážitkem pro amatérské jezdce, ale v budoucnu chceme přilákat světovou špičku a závod zařadit do mezinárodního kalendáře.

Proto jsme se rozhodli v roce 2023 uspořádat nultý ročník a odstartovat tak tradici, která bude propagovat krásy okolí mikroregionu Strážnicka nejen v Česku a na Slovensku, ale i ve světě.

Více o trase závodu se dozvíte v sekci trasa závodu.

FOTO: 2022 UCI GRAVEL WORLD CHAMPIONSHIPS

Proč Sudomír?

Sudomír z rodu pánů z Horky byl kancléř krále Přemysla Otakara II, který kolem roku 1261 založil pohraniční ves s názvem Sudoměřice.

Napsat komentář